Think

Slimme digital twins

Artificiële intelligentie

Machine learning

Predictive maintenance

Remote monitoring

Bij MEET HET onderscheiden we vier stappen die leiden tot een digital twin: collect, model, connect en think. Niet alle vier die stappen zijn steeds nodig, want afhankelijk van de use case kan elke stap een eindpunt zijn en een nuttige digital twin opleveren. Voor elke stap hebben we ook een hele waaier aan mogelijkheden om de digital twin te visualiseren en er interactie mee te maken, waaronder ook virtual en augmented reality toepassingen.

Vervorming brugdeel

4D monitoring

In de laatste fase, die we bij MEET HET think noemen, hebben we als doel om dé ultieme digital twin te creëren die slimmer is dan de werkelijkheid. Hierbij wordt de verzamelde realtime data gebruikt om via machine learning voorspellingen over de werkelijkheid te doen.

Een mooi voorbeeld hier is predictive maintenance. Steeds meer bedrijven willen namelijk afstappen van correctief onderhoud, want downtime staat synoniem voor tijd- en geldverlies en ook preventief onderhoud levert te veel verlies op; valabele frustraties die zelfs bij de sterkste believers niet in dovemansoren kunnen vallen. Door exact te kunnen voorspellen wanneer het beste moment is om de onderhoudswerkzaamheden aan te vatten - predictive maintenance dus - behoren die frustraties definitief tot het verleden.

Benieuwd welke voordelen een digitale tweeling voor jou in petto heeft? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je met veel plezier verder.

Meer info over een digital twin?
Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.