Datacenter interxion Zaventem

Jonas Van Dosselaer |

Met voortdurende innovatie op het gebied van datacenterontwerp- en operations en een aanpak die in de loop der jaren de norm is geworden binnen de branche, is Interxion de ideale omgeving om verbinding te maken met de cloud en veilige, veerkrachtige hybride-oplossingen te bouwen. Als interconnectiehub voor de grootste bedrijven wereldwijd staat Interxion met stip genoteerd in de wereld van de datacenters. “Ons datacenter in Zaventem herbergt meer dan 100 aanbieders van telecommunicatie, waarmee we het grootste telecomknooppunt zijn van België”, zo vertelt David Louis, sales manager bij Interxion. “De dienst die wij leveren garandeert onze klanten 99,99% uptime, wat betekent dat wij voortdurend stroom en koeling voorzien, zonder interrupties en ongeacht wat er in de wereld gebeurt.”

Voor veel bedrijven is het een grote stap om de IT-apparatuur op te nemen en effectief in een datacenter onder te brengen. Vertrouwen en veiligheid pronken dan ook hoog op de prioriteitenlijst en dat weet David Louis als geen ander. “Als bedrijven beslissen om effectief klant te worden, spreekt het voor zich dat het onderbrengen van alle IT-apparatuur in ons datacenter een grote stap is. Het vertrouwen winnen én behouden dragen we hoog in het vaandel en daar zetten we sterk op in. Een belangrijke stap is tonen aan onze klanten hoe we veiligheid garanderen. Ze willen vaak op voorhand weten hoe onze systemen zijn opgebouwd en hoe alles beveiligd wordt. Daarom nemen we onze klanten mee op een rondleiding door onze datacenters, zodat het reilen en zeilen meteen duidelijk wordt. COVID-19 bracht daar nu natuurlijk verandering in.”

De digital twin is een alternatief voor onze fysieke rondleidingen.

De pandemie bracht de digitale wereld in een stroomversnelling en steeds meer bedrijven waren aangewezen op het online gebeuren. De fysieke rondleidingen werden on hold gezet en er werd volop gezocht naar een alternatief; al snel viel de oplossing uit de bus, een digital twin om een kijkje te nemen in het kloppend hart van de Combell cloud. “Samen met MEET HET en RMDY hebben we een virtueel tourconcept ontwikkeld, zodat onze klanten nog steeds een goed beeld krijgen over de organisatie, opbouw, veiligheid en onderhoud van onze datacenters”, zo gaat David verder. Bart Van Hecke van RMDY springt bij: “Onze missie is bedrijven helpen in de digitale shift, hen te allen tijde bijstaan met de focus op customer experience. Digital storytelling is een van de zaken die we doen, helpen bij het naar buiten brengen van een verhaal. Daarnaast hebben we ook een luikje augmented en virtual reality. In het licht daarvan hebben we onder meer samengewerkt met MEET HET, om moeilijk bereikbare ruimtes - zeker in tijden van corona - te virtualiseren.” Een samenwerking waar alle partijen met een tevreden gevoel op terugkijken.

Meer info over een digital twin?
Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.